Ontdek De 10 Valkuilen Van Assessment
Download (.pdf)

Page content

Geometrie oefenen

Geometrie oefenen

Geometrie oefenen is belangrijk als je binnenkort een assessment moet doen. Geometrie is namelijk een onderdeel van de capaciteitentest die je af moet leggen. Geometrie oefenen helpt je om betere resultaten op de capaciteitentest te behalen. En dat is belangrijk want je wordt onder andere op deze resultaten aangenomen of afgewezen. Je moet de werkgever ervan overtuigen dat jij de meest geschikt kandidaat bent, beter dan de andere sollicitanten. Boven de andere kandidaten uitsteken met je resultaten is natuurlijk een goede manier. Dit lukt echter niet zomaar. Geometrie oefenen, en overigens ook alle andere onderdelen van de capaciteitentest zijn van groot belang. Geometrie oefenen is ook aangeraden omdat er veel formules zijn die je moet kennen en moet kunnen toepassen.

Geometrie voorbeeld

 


Hieronder zie je een voorbeeld van wat je kan verwachten tijden de geometrie test.

Geometrie oefenen

Bij deze voorbeeldvraag is het juiste antwoord B.

Geometrie uitleg

 


Bij geometrie moet je in staat zijn om hoeken te kunnen berekenen. Waarschijnlijk heb je dit op de middelbare school wel eens ooit gehad. Maar is deze kennis blijven hangen? Ook andere onderwerpen die op de middelbare school aan bod zijn gekomen, komen terug in deze test. Bijvoorbeeld de stelling van Pythagoras of parallellogrammen. Je zult deze kennis dus weer even op moeten frissen en er actief mee aan de slag moeten gaan om de geometrie test goed te kunnen maken. Voor veel mensen is dit onderdeel lastig. Het wordt meestal ook niet gezien als het meest leuke onderdeel om te leren. Meer uitleg over geometrie vind je hier Geometrie Wikipedia.

Houdt er rekening mee dat de volgende onderdelen in de geometrie test zullen komen:

 • de stelling van Pythagoras
 • driehoeken
 • symmetrie
 • scherpe/rechte/stompe hoeken
 • cirkels
 • parallellogrammen

Geometrie tips

 


De geometrie test is op zichzelf al moeilijk genoeg. Daarom heb ik voor jou een aantal tips die ervoor zullen zorgen dat de test wat makkelijker voor jou wordt. Lees de onderstaande tips rustig door.

 • Leer formules
  Om de vraagstukken op te kunnen lossen heb je formules nodig. We kunnen stellen dat de formules de basis vormen van deze test. Als jij je formules niet kent gaat het heel lastig worden om de vraagstukken op te lossen. Zorg er voor dat je al je formules kent. Schrijf ze allemaal onder elkaar op en leer ze simpelweg gewoon uit je hoofd. Wat je tijdens de test eventueel kunt doen is de formules meteen op het kladpapiertje schrijven. Dan weet je zeker dat je ze niet vergeet door de zenuwen!
 • Fris je basiskennis opGeometrie oefenen
  Geometrie is vooral gebaseerd op wiskundige basiskennis. Daarom raad ik je aan om je basiskennis wiskunde goed op te frisse.
 • Geometrie oefenen
  Als je de basiskennis opgefrist hebt en je de formules uit je hoofd hebt geleerd, moet je alles natuurlijk ok nog kunnen toepassen. Geometrie oefenen is hiervoor erg belangrijk. Door oefeningen te maken kom je erachter of je alles wel echt zo goed weet en snapt als je zelf denkt. Geometrie oefenen zorgt er ook voor dat je steeds sneller gaat zien welke informatie je moet gebruiken. Een ander belangrijk voordeel is natuurlijk dat je veel meer zelfvertrouwen hebt als je weet dat je het kan!
 • Lees de vragen goed
  Dit kan niet aak genoeg gezegd worden. Lees de vragen goed! Er worden zo ontzettend veel fouten gemaakt doordat mensen de vragen niet goed lezen. Dit zijn echter onnodige fouten en die wil je natuurlijk niet maken. Lees de vraag daarom eerst rustig door in plaats van gehaast en snel. Natuurlijk moet je rekening houden met de tijd. Maar je hebt er meer aan als je de vraag meteen snapt dan wanneer je de vraag 4 keer 'even snel' moet lezen.

Geometrie oefeningen

 


Hieronder kun je geometrie oefenen. Houdt er een rekenmachine en een kladpapiertje bij om de sommen uit te rekenen. De gegevens uit de tabel kun je ook gebruiken.

a (graden)030456090
sin a01/21/2v21/2v31
cos a11/2v31/2v21/20
tan a01/3v31v38

 

 

1: Bereken de oppervlakte van het vierkant

Geometrie oefenen

A: 9m²B: 12m²C: 14m²D: 24m²

 

2: Bereken de oppervlakte van de driehoek

Geometrie oefenen 

A: 6,25v3 m²B: 6m²C: 3,125v3 m²D: 1,25v3 m²

 

3: Bereken de oppervlakte van de Parallellogram

 Geometrie oefenen

A: 189 dm²B: 108 dm²C: 252 dm²D: 106 dm²

 

4: Bereken de oppervlakte van het figuur

Geometrie oefenen

A: 100 – 25 pB: 200 – 25 pC: 200 – 50 pD: 100 – 50 p

 

5: In de onderstaande figuur, lijn m parallel aan lijn n, en de lijn t is een transversale kruising

zowel m en n. Welke van de volgende lijsten heeft 3 hoeken die gelijk in maat zijn?

Geometrie oefenen

A: abdB: acdC: aceD: bcd

 

 

6: Zoals getoond in onderstaande figuur ΔABC gelijkbenig is met de lengte van AB gelijk aan de

lengte van AC. De mate van A is 40 ° en de punten B, C en D zijn collineair. wat is

de maat van ACD?

geometrie

A: 70ºB: 80ºC: 110ºD: 140º

 

7: Een persoon had een rechthoekig-vormige tuin met zijden van lengte 16 meter en 9 meter.

De tuin werd veranderd in een vierkant ontwerp met hetzelfde gebied als het origineel

rechthoekige tuin. Hoeveel meter lang zijn elk van de zijden van de nieuwe vierkant-vormige tuin?

A: 7B: 9 C: 12D: 5, wortel van 7

 

8: In de onderstaande figuur, ΔABC is een rechthoekige driehoek. De lengte van AB is 6 eenheden en de lengte van de CB is 3 eenheden. Wat is de lengte, in eenheden van AC?

Geometrie oefenen

A: 5B: 3, wortel van 3C: 3 + wortel van 5D: 3, wortel van 5

 

9: Wanneer een centrale hoek van 30 ° handeling wordt ingenomen door een cirkelboog lengte 6 meter, zoals hieronder is geïllustreerd, hoeveel meter is de straal van de cirkel?

 Geometrie oefenen

A: Pi : 36B: 1/5C: PiD: 36 : Pi

 

10: Een rechthoekige doos met een basis 2 inch bij 6 inch is 10 inch groot en heeft 12 oz van ontbijtgranen. De fabrikant wil een nieuwe doos te gebruiken met een base 3 inch met 5 inch. Hoeveel inch groot moet de nieuwe doos in orde te houden precies hetzelfde volume als de originele doos? (Opmerking: De inhoud van een rechthoekige doos kan worden berekend door het oppervlak van de basis door de hoogte van de doos te vermenigvuldigen.)

A: 8B: 9C: 10D: 11

 

 

Antwoorden

 1. Antwoord B is juist
  Bij een vierkant zijn alle zijden altijd even lang. Er wordt gegeven dat zijde DC 4 cm is. De andere zijden zijn dus ook 4 cm. Om de oppervlakte uit te rekenen gebruiken we de formule: lengte x breedte. In dit geval doen we dus 4 x 4 is 12 cm2
 2. Antwoord C  is juist
 3. Antwoord A is juist
 4. Antwoord B  is juist
 5. Antwoord A  is juist
 6. Antwoord A is juist
 7. Antwoord C is juist
 8. Antwoord C is juist
 9. Antwoord D is juist
 10. antwoord A is juist

 

Wil jij ook uitleg, tips en oefeningen van andere onderdelen van de capaciteitentest? Kies hieronder een onderdeel uit:

 

Nog meer Geometrie oefenen?

Geometrie maken vaak deel uit van een echte IQ test of een assessment. Wil je nog meer Geometrie oefenen? Doe dan de Assessment training. Met de Assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen en zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en hoger zult scoren op een IQ test.

GRATIS E-BOEK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

Comment Section

11 reacties op “Geometrie oefenen


Door arjan@wissel.nu op 10 oktober 2016

in opgave 1 is een rechthoek getekend en geen vierkant. De diagonaal is 5 en de lange zijde is 4 de korte zijde is dus 3 (3,4 5 driehoek) 4x3 is 12. Het antwoord is dus verongeluk goed gegeven! (overigens is 4 x 4 gelijk 16 !


Door Det op 16 augustus 2017

ik zat er ook mijn hoofd over te breken...


Door Arjen op 20 december 2016

Bij opgave 3 staat geen enkele maat. Daar valt dus ook geen oppervlakte te berekenen.


Door Arjen op 20 december 2016

Bij opgave 6 zou het antwoord 70 graden moeten zijn terwijl het een overstrekte hoek is. Dwz. > 90 graden.


Door Arjen op 20 december 2016

Het antwoord op vraag 8 is V(6^2-3^2) = V(27) = 3V3, dus antwoord B, niet C


Door Gerard op 7 juni 2017

Volgens mij is het antwoord op vraag 8: 5.
AC^2 + CB^2 = AB^2 --> AC^2 + 9 = 36 --> AC^2 = 36 - 9 = 25 --> AC = 5


Door Loos Anja op 20 maart 2017

In Geometrie oefenen staat een fout bij vraag 1...de zijden ve vierkant 4x4 id niet 12 zoals in t antwoord maar 4x4=16


Door Paul op 18 mei 2017

Heel bijzonder dat bij een capaciteitentest de uitkomst van de vermenigvuldiging 4 x 4 12 is........ zie de uitwerking van vraag 1....


Door Dave op 2 september 2017

Een vierkant heeft gelijke zijden, dus als deze 4 is zou de opp 16 zijn. Het goede antwoord staat er niet tussen. Waarschijnlijk bedoelt u rechthoek.


Door Annet op 10 september 2017

Het lijkt mij dat 4x4 geen 12 is. Misschien dat er nog goed naar deze vraag gekeken kan worden!


Door Erika op 2 oktober 2017

Slordig door meerdere fouten en heel jammer door ontbreken van een uitleg/ toelichting bij de antwoorden. Daardoor niet bruikbaar en leer je dus nog niks waarom zo en niet zo berekend moet worden.
1) vraag 1 is geen vierkant. Tel de hokjes en zie dat de ene zijde er 12 heeft en de onderzijde 16. Een vierkant heeft ALTIJD GELIJKE ZIJDEN.
En met ongelijke zijden is het een RECHTHOEK.

Plaats een reactie


*